Sökresultat

Filtyp

Din sökning på "*" gav 531621 sökträffar

Digitala verktyg för konstnärligt lärande

Innehållet fokuserar på digitala verktyg och lärmiljö för konstnärligt arbete: Video, foto och ljudredigering. Undervisningen sker på distans i lärplattformen Canvas. Kursen kan läsas fristående eller som en del av kulturskolepedagogutbildningen. Kontakt: Mattias Frisk, mattias.frisk@mhm.lu.se Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Praktisk instrumentkännedom: Kompinstrument

Undervisningen sker i grupp och är förlagd på Musikhögskolan i Malmö. Kursen kan läsas fristående eller som en del av kulturskolepedagogutbildningen. Kursansvarig: Per Holmberg, per.holmberg@mhm.lu.se Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Regi och scenisk gestaltning med barn och unga

Kursen riktar sig till dig som har erfarenhet av att jobba med barn och unga och vill utveckla dina regi-verktyg. Du får testa att planera och förbereda arbetet med en tänkt uppsättning. Vi går teoretiskt och praktiskt igenom olika delar av regi-arbetet, val av material, formulering av idé samt förberedelser och genomförande av repetitioner. Vi möter även en eller två regissörer för samtal om dera

Regissera konceptuell scenkonst med barn och unga

Kursen består av kollektiva och individuella övningar i skapande av scenkonstnärligt material, utifrån idé och en process-planering, med inriktning på unga deltagare. Arbetet fokuserar på metoder från konceptuell scenkonst.The course consists of collective and individual exercises in the creation of performing arts material, based on an idea and a process planning, with a focus on young participants. The work focuses on methods from conceptual performing arts.

Manus och dramaturgi med barn och unga

Manus och dramaturgi för barn och unga hjälper och stärker dig som jobbar inom Kulturskolan eller i annan pedagogisk verksamhet att utveckla din kompetens inom området.   Kursen ges delvis på plats på Teaterhögskolan i Malmö och delvis digitalt via zoom.

Filmskapande med barn och unga

Under kursen tränas studenten i att förstå filmens berättarkomponenter och att inspirera barn och unga i att skapa processer inom filmområdet. Vi provar filmmediets olika verktyg och lär oss övningar som kan genomföras med barn och unga inom kulturskolan eller annan verksamhet.

Devising med barn och unga

Vill du lära dig mer om att använda devising i scenkonstarbete? Är du eller vill du bli verksam inom Kulturskolan eller annan kulturverksamhet? I så fall är denna kurs något för dig!

Latin: Efterklassiskt latin

Kursen är en grundläggande kurs i latin med inriktning på det efterklassiska latinet. Här studeras texter, såväl prosa som poesi, från olika epoker, ämnesområden och platser. Därigenom ges en överblick över latinets betydande roll som kultur- och kunskapsbärare från senantik till 1700-tal. Kursen ger även kunskaper om det efterklassiska latinet och ökade färdigheter i översättning.

Latin: Klassisk prosa och poesi I

Kursen är en grundläggande kurs i latin med inriktning på det klassiska latinet. Här studeras antika texter, såväl prosa som poesi, i huvudsak hämtade från romersk republik. Bland prosaförfattarna märks Cicero och Caesar. Texterna läses i en historisk kontext och ger en bild av Cicero som politiker och talare. En delkurs i poesi ger en introduktion till den klassiska poesin. Kursen ger dessutom me

Latin: Fortsättningskurs II

Kursen ger fördjupade kunskaper i latin genom studium av prosa och poesi från romersk kejsartid. Under kursen läggs stor vikt vid stilistiska, retoriska och litterära aspekter hos det klassiska latinet.Kursen ger fördjupade kunskaper i latin genom studium av prosa och poesi från romersk kejsartid. Under kursen läggs stor vikt vid stilistiska, retoriska och litterära aspekter hos det klassiska latinet.

Latin: Fortsättningskurs I

Kursen ger fördjupade kunskaper i latin samt utvecklar färdigheten att översätta och tolka antika latinska originaltexter. Under delkurs 1 uppmärksammas fortlöpande grammatiken i de lästa texterna. Delkurs 2 ger en översikt och fördjupning av den latinska grammatikens viktigaste delar främst genom översättningsövningar till latin.

Latin: Nybörjarkurs I

Kursen ger elementära kunskaper i latinets formlära, syntax och ordförråd samt förtrogenhet med och förmåga att tolka enklare autentiska texter på latin, en kompetens som motsvarar gymnasiekunskaper i ämnet latin. Dessutom ges en orientering om den tvåtusenåriga kultur som använt språket som medium.

Latin: Nybörjarkurs II

Kursen bygger på och fördjupar innehållet i Latin, nybörjarkurs I. Här tränas och fördjupas kunskaperna i latinets grammatik genom läsning av originaltexter, företrädesvis antik prosa. Även antik poesi och texter från andra epoker läses. Jämfört med tidigare nivå läggs en större vikt vid texternas historiska och kulturella kontext, i synnerhet den romerska.

Latin: Nybörjarkurs I

Under kursen kommer du att få elementära kunskaper i latinets formlära, syntax och ordförråd. Du lär dig att tolka enklare texter på latin, som öppnar dörrar till den tvåtusenåriga kultur som använt språket som medium. Kursen ges på distans med en variation av 1) tidsbundna lektioner kvällstid via Zoom och 2) kortare inspelade föreläsningar, kortare individuella inlämningsuppgifter och gruppövnin

Latin: Kandidatkurs

Kursen är en fördjupningskurs i latin, som omfattar träning av syntax och stilistik genom översättning till latin samt läsning av antik prosa och poesi. Kursen betonar ett vetenskapligt synsätt samt vetenskaplig metod. Vidare omfattar kursen ett självstudium som redovisas i form av ett examensarbete.

Latin: Antik prosa och poesi

Kursen ger fördjupade kunskaper om antik latinsk prosa och poesi genom läsning av representativa texter i kommenterade utgåvor. Dessutom ingår fördjupning i filologisk teori och metod.

Latin: Medeltida och nylatinsk prosa och poesi

I kursen ges fördjupade kunskaper om medeltida och nylatinsk prosa och poesi genom läsning av representativa texter i kommenterade utgåvor. Dessutom ingår fördjupning i filologisk teori och metod med särskild tillämpning på medeltida och nylatinsk litteratur med en kort introduktion i paleografi.

Lingvistik: Grundkurs

I kursen ges en bred introduktion till ämnet lingvistik, så att den studerande skall kunna orientera sig inom ämnet, definiera och använda dess terminologi och veta i stort vilka frågeställningar och tillvägagångssätt som är relevanta för lingvistisk forskning. Den studerande får bekanta sig med lingvistikens verktygslåda och träna sig på några grundläggande lingvistiska analysmetoder. Den studer

Lingvistik: Fortsättningskurs

Fortsättningskursen i lingvistik ges varje vårtermin. Den innehåller fördjupningar inom några centrala delar av lingvistik, och målet är att du ska kunna inta en självständig hållning till lingvistisk teoribildning och kunna följa och bedöma olika teorier på empirisk grund. Fokus är på de mest centrala delarna av fonetik (hur talet produceras och uppfattas, olika språkljud, intonation, betoning os

Lingvistik: Världens språk

I kursen ges en översikt över språken i världen, vilka språkfamiljer de tillhör och var de talas. I kursen tas också upp vad som är gemensamt för de mänskliga språken och på vilka sätt de kan skilja sig från varandra, t.ex. inom grammatiken och ljudsystemet. I kursen behandlas olika faktorer som kan orsaka likheter mellan språk, exempelvis släktskap, lån, areala drag och universal