Välkommen till Lunds universitet!

Information till dig som studerar vid HT-fakulteterna

Välkommen som student till Språk- och litteraturcentrum! 

När du har fått ditt andra antagningsbesked ska du följa instruktionerna nedan.

Detta behöver du göra:

  1. Gå in på utbildningens hemsida där du får reda på när introduktionsmötet är. Introduktionsmötet är obligatoriskt och om du inte kan komma måste du meddela utbildningsadministratören eller studievägledaren för den utbildning du har sökt till så att du inte blir struken. På utbildningens sida hittar du också kursplan, schema, litteraturlista och annan information om utbildningen.
  2. Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se med hjälp av inloggningsuppgifterna från antagning.se. Studentkontot behöver du för att till exempel komma åt trådlösa nätverk, studentmejl och lärplattformen Canvas. Om du redan har ett aktivt konto behöver du inte skapa ett nytt.
  3. Logga in på Studentportalen student.lu.se, klicka på LADOK och registrera dig på din utbildning när registreringsperioden öppnar. För vissa utbildningar ska du istället registrera dig i samband med kursstart. Fråga utbildningsadministratören om du är osäker på vad som gäller.

Du hittar utbildningen genom att välja ditt ämne i listan

Under terminen hittar du information om vad som gäller för just din utbildning via din lärplattform Canvas eller på kurshemsidan.

Lär dig mer om Canvas (i Canvas)

Antagen med villkor

Är du antagen med villkor? Då kan du inte registrera dig själv i studentportalen. Kontakta ämnets studievägledare om du har frågor.

Antagen efter kursstart?

Leta reda på schemat och se när du har lektion. Du kan inte längre registrera dig själv, utan du måste be utbildningsadministratören om hjälp. Ditt studentkonto skapas så snart du är antagen till en kurs och då skickas ett mejl om aktivering. Det kan ta någon dag. Så snart du är registrerad och har aktiverat ditt studentkonto kan du se informationen i Canvas.

Har du frågor?

Vänd dig i första hand till studievägledaren för din utbildning.

Vill du lämna återbud?

Om du är antagen men inte längre är intresserad av att gå en utbildning är det viktigt att du lämnar återbud. Genom att lämna återbud får en annan sökande snabbt tillgång till platsen.

Lämna återbud snarast på: www.antagning.se eller www.universityadmissions.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

Frågor och svar om terminsstarten vid Språk- och litteraturcentrum

LU-kortet

Om du är ny student behöver du skaffa ett LU-kort för att få tillträde till lokaler och för att kunna låna böcker. Gör detta innan du besöker biblioteken. Mer information finns på LU-kortets hemsida:

Liten ordlista

Canvas: Canvas är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din pågående kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. Du loggar in på Canvas med dina inloggningsuppgifter från Studentportalen. När du är registrerad på din kurs och läraren har publicerat kursen så hittar du den i appen och på sidan.

Kurshemsida: På kurshemidan hittar du en beskrivning av kursen, anmälningsinformation och kursplan. Litteraturlista och  schema publiceras så snart de är klara. Kurshemsidan finns tillgänglig på webben för alla, och här kan du hitta kursinformation för tidigare terminer också.

Studentportalen: din ingång till Lunds universitets register över studieresultat. Där kan du se dina kurser – båda avklarade och kommande – regsitrera dig och lämna återbud, ta ut intyg och ansöka om examen. 

Zoom: är en plattform där lärare och studenter kan hålla videomöten.

Anmälan och antagning

Steg för steg – från att du anmäler dig till terminsstart (lu.se)

Ny student vid Lunds universitet?

På lu.se hittar du en praktisk checklista för nya studenter.

SOL:s studentsidor

Studentkåren

Humanistiska och teologiska studentkåren finns till för att studiebevaka utbildningen vid fakulteterna. Gå in på htslund.se för mer information om kåren och för att anmäla dig till novischaktiviteterna!

Sidansvarig: webmastersol.luse | 2023-11-16