lu.se

Språk- och litteraturcentrum

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

TISUS

Test i svenska för universitets- och högskolestudier

Viktig information om Tisus den 5 maj med anledning av Covid-19.
Vi följer utvecklingen noga och återkommer så snart vi kan med mera information på webben och till de anmälda om Tisus den 5 maj.

 

Tisus är ett behörighetsgivande test i svenska språket. Det är avsett för dig som t.ex. gått gymnasiet utomlands eller gått IB-programmet och därmed inte har de dokumenterade kunskaper i svenska som du behöver, exempelvis i en ansökan till universitetsstudier eller för att en blivande arbetsgivare kräver detta.

Eftersom Tisus-intyget ger behörighet i svenska för akademiska studier i Sverige bör du ha avslutat – eller gå sista året på – en gymnasieutbildning när du genomgår Tisus. 

För att bli godkänd på Tisus måste du ha kunskaper i svenska motsvarande Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 på gymnasiet. Du behöver dock inte visa upp intyg på dessa kunskaper för att få lov att göra TISUS. Mer information? Se länkarna i rutorna till höger!

Tänk på att TISUS-testet i Lund ges under två dagar. Vissa deltagare får göra alla delproven den första dagen och andra måste komma tillbaka dagen därpå för att göra det muntliga testet då.

Nästa testdatum för TISUS är 5-6 maj 2020. Anmälan öppnar den 17 februari och sista dag för anmälan till vårens test är den 27 mars 2020.
Observera att antalet platser är begränsade. Platserna kan ta slut före sista anmälningsdag.