Spanska

Att läsa språk är att mötas

När du läser spanska vid Lunds universitet kan du vara säker på att få en god och kontinuerlig kontakt med dina lärare och kurskamrater. Vi är specialiserade på campusundervisning och är övertygade om att språk bäst läses med andra studenter och i en nära kontakt med lärarna. Hos oss får du många lärarledda lektioner, träffar med lärarna utanför lektionstid och en gemenskap med andra studenter.

På spanskan vid Lunds universitet tränar du inte bara upp dina språkfärdigheter utan du får också en solid akademisk utbildning som du kommer att ha nytta av oavsett framtida yrkesval. Hos oss lär du dig mer om historia och samhälle i Spanien och Latinamerika, läser skönlitteratur och analyserar film. Vi har en stark inriktning mot kultur och dess olika uttryck. Du jobbar med ditt uttal och blir förtrogen med den språkliga mångfalden inom spanskan men lyfter även dina grammatikkunskaper till en teoretisk nivå och lär dig skriva akademiska texter.

Våra tre första terminer kan ingå i en kandidatexamen. När du har en kandidatexamen där spanska ingår kan du bygga vidare på din utbildning genom att gå något av våra masterprogram med spansk inriktning: Språk och språkvetenskap och Litteratur – kultur – media.

Om du inte har några förkunskaper i spanska kan du börja på vår nybörjarkurs, som går på halvfart kvällstid.

Vi har också ett stort utbud med fristående kurser i film, litteratur, didaktik och översättning.

Vad jobbar tidigare studenter med?

Isabelle är kommunikatör i en hjälporganisation

Johan är skolledare och gymnasielärare

Petronella är frilansande översättare och projektledare

Maximilian arbetar som översättare

Sidansvarig: christian.claessonrom.luse | 2024-05-15