Språk- och litteraturcentrum

På Språk- och litteraturcentrum (SOL) kan du läsa klassiska och moderna språk, litteratur-, film- och teatervetenskap samt Öst- och centraleuropakunskap, Europastudier, Öst- och sydöstasienkunskap med inriktning japanska och Mellanösternkunskap. På SOL finns Lunds största studentbibliotek och en populär restaurang och cafeteria.

Vi erbjuder fristående kurser i ca 30 olika ämnen och flera programutbildningar. Den omfattande forskning som bedrivs på SOL borgar för att din utbildning blir forskningsanknuten, det vill säga att den ligger i framkant och är i kontakt med det nya vetande som våra mer än 200 forskare producerar.

Forskningen har två huvudperspektiv: ett språkvetenskapligt och ett litteratur- och kulturvetenskapligt. Den kan t ex handla om språkinlärning, grammatik, eller om hur välfärdsstaten skildras på film. SOL har ca 250 anställda och 3000 studenter, varav ca 100 är doktorander. Tillsammans förenar vi tradition med dynamik och kreativitet i en tvärvetenskaplig lärande- och forskandemiljö.

Våra lokaler ligger centralt i Lund i hörnet av Sölvegatan och Helgonavägen, ca 15 minuters promenad från Lunds centralstation. Buss nr 7 stannar strax utanför SOL på Sölvegatan.

Sidansvarig: webmastersol.luse | 2023-11-16