Ansök till Författarskolan

Grundkurs FLGA01

Författarskolan är en tvåårig utbilning i litterär gestaltning där den första terminen utgörs av grundkursen FLGA01. Ansökningsperioden för kursstart höstterminen 2023 är öppen från 15 mars och pågår till 17 april. 

Ansökan till FLGA01 görs via www.antagning.se. Där laddas en pdf bestående av ansökningsblankett och följande ansökningshandlingar upp: skönlitterär text (á 7-10 A4-sidor) och självpresentation (á 2 A4-sidor). Alla ansökningshandlingar ska vara uppladdade senast sista ansökningsdag. Se FAQ för mer detaljerade instruktioner. Blanketten hittar du här

Litterär kvalitet avgörande

Ansökningshandlingarna läses av minst två bedömare bland författarskolans lärare vilka ingår i en antagningsjury och det är den litterära kvaliteten som är avgörande för antagningen. I de fall då tveksamhet föreligger kallas ytterligare en eller två bedömare in. 
     Skrivprovet är förtjänt av att vara sammanhängande och enhetligt då flera eller fragmentariska texter i olika genrer är svårbedömda.
     Motivering till antagning eller avslag lämnas inte ut. Antagningsbesluten kan inte överklagas.

Välkommen med din ansökan!

Avancerade kurser: LUFM11 och LUFM22

Ansökan till Författarskolans avancerade kurser, LUFM11 och LUFM22, görs på två ställen. Dels via www.antagning.se, dels med ansökningshandlingar som skickas direkt till Författarskolan. Blanketten innehåller instruktioner för aktuellt arbetsprov. Se till att du laddar ner och följer rätt blankett!

Här hittar du blankett till LUFM11, den första avancerade kursen (för dig som har 120 hp i litterär gestaltning, alltså har gått grundutbildning eller motsvarande).

Här finns aktuell blankett för ansökan till LUFM22, vår magisterkurs (även kallad steg 2).

Välkommen med din ansökan!

FAQ - ansökan till författarskolan

Sidansvarig: anders.marklundlitt.luse | 2023-03-29