Nybörjarkurs i svenska: 60 hp (SFSH60)

Lunds universitet erbjuder en intensiv nybörjarkurs i svenska som löper på heltid över två terminer, det s.k. "Study-abroad-programmet". Kursen är öppen för alla att söka, och ett godkänt resultat från den högsta nivån (8) ger behörighet i svenska för högskolestudier (på samma nivå som TISUS-testet eller "Svenska 3"). Mer information om kursen hittar du på kurshemsidan: https://www.sol.lu.se/en/course/SFSH60. Kurskoden är SFSH60.

Ansökan till denna kurs sker via den internationella sidan www.universityadmissions.se. Observera information på antagningssidorna om deadline för ansökan!

Har du redan läst en hel del svenska tidigare?

Om du har kunskaper i svenska ungefärligen motsvarande B1 eller B2 på den europeiska CEFR/GERS-skalan kanske våra kurser i svenska på högre nybörjarnivåer kan vara något för dig? Läs mer här!

Kursadministratör

Gunilla Ek-Werner