Tyska

Bli expert på tyska och ta del av Europas största ekonomi och ett dynamiskt kulturliv som under århundraden påverkat och influerat sin omgivning, inte minst Sverige!

Varför studera tyska?

Tyska är det största språket inom EU med ca 100 miljoner tysktalande främst i Tyskland, Österrike och Schweiz men även nationella minoriteter i flera andra länder. Tyska är också ett viktigt kontaktspråk i Östeuropa.

Tyskland är en ekonomisk stormakt och de tyskspråkiga länderna tillsammans är Sveriges största handelspartner. Kunskaper i tyska är därför av stor vikt om du vill arbeta inom internationell handel. Sverige är också ett stort turistland för tyskarna.

Målet med våra kurser är att du som student ska uppnå goda muntliga och skriftliga språkfärdigheter. Dessutom studerar du de tyskspråkiga ländernas kultur, samhälle och litteratur. Efter ett års studier på grundnivå har du möjlighet att bedriva utlandsstudier vid något av våra partneruniversitet. Förutom inom export- och importindustrin kan kunskaper i tyska också vara av nytta på många arbetsplatser inom exempelvis medier, turistbranschen, Utrikesdepartementet eller EU.

Läs mer om:

Vår grundutbildning

Läs mer om vad det innebär att studera tyska på universitetet och vilka möjligheter det öppnar för.

Vår forskning

Läs mer om vilken typ av forskning som bedrivs i tyska språket och i tyskspråkig litteratur vid Språk- litteraturcentrum.

Tyska

Sektionsföreståndare
Fabian Beijer

Studierektor
Mikael Nystrand

Ffu-Ansvarig
Alexander Bareis

Expedition
Humanisthuset H320

Studievägledning
Humanisthuset H125

Utbildningsutbud

Bibliotekets ämnesguide

Sidansvarig: mikael.nystrandtyska.luse | 2023-11-16