Utbildning

Språk- och litteraturcentrum är Sveriges största samlade forsknings- och undervisningsmiljö inom språk, litteratur, film, teater, och områdesstudier. Här finns över 30 olika ämnen; några av dem är unika för Lund.

Hos oss kan du välja bland ca 450 fristående kurser och ett tiotal program. Programstudier är mer styrda och sammanhållna än studier på fristående kurser. Fristående kurser kan du själv fritt kombinera för att ge din utbildning en egen profil. Vad du än väljer kan din utbildning leda till en universitetsexamen.

Fristående kurser

Du kan läsa fristående kurser i

  • Klassiska och moderna språk
  • Svenska
  • Lingvistik
  • Litteratur-, film- och teatervetenskap
  • Litterär gestaltning
  • Områdesstudier: öst- och centraleuropakunskap, mellanösternstudier eller öst- och sydöstasienkunskap

Program

Vi har kandidatprogram i engelska, europastudier, japanska, översättning och i svenska i form av språkkonsultutbildningen. För dig som redan har en kandidatexamen finns masterprogram i europastudier, film- och mediahistoria, litteraturvetenskap och språkvetenskap.

Kvalitet och anställningsbarhet

För oss är studenternas anställningsbarhet viktig och flera av våra utbildningar erbjuder möjligheter till utbyte och praktik både i Sverige och utomlands.

På SOL står vetenskap och studentinflytande i fokus och vår framstående forskning kommer självklart studenterna till godo genom högkvalitativ undervisning. Inom SOL:s väggar ryms också Lunds största studentbibliotek och ett innovativt humanistlaboratorium.

Collage med bilder på diplom.

Vägar till examen

Såväl program som fristående kurser kan leda till en examen.

Ett collage med världens olika flaggor.

Studera utomlands som utbytesstudent?

Kontakta studievägledaren för ditt ämne

En kvinnlig student arbetar på ett cafe.

Plugga på distans

Tips från studieverkstaden (lu.se)

Sidansvarig: webmastersol.luse | 2023-11-16