Kurs
Kurs 60 högskolepoäng • TTPA05
Teaterns teori och praktik är en fristående kurs som ges upp till och med kandidatnivå (90 hp). Den vänder sig till dig som vill utforska och experimentera med scenkonst. Utbildningen ger dig dels en historisk förståelse för teatermediet, dess utveckling och samhällsroll, dels en fördjupad förståelse för den samtida scenkonstens många skiftande uttryck.
Undervisning – vårterminen 2021
Coronapandemin påverkar fortsatt våra utbildningar och större delen av undervisningen måste ske helt digitalt tills vidare. Var uppmärksam på den information som förmedlas i schemat och/eller i Canvas – informationen justeras löpande baserat på aktuella beslut och rekommendationer.
Kommunikation, kritik och kreativitet är nyckelord i utbildningen. Du får lära dig hur scenkonst kommunicerar och hur du själv kommunicerar med hjälp av teatermediet. Du får i tal och skrift förhålla dig kritiskt till scenkonst och arbeta kreativt med scenkonst i mindre projekt. Andra och tredje terminen mynnar ut i större självständiga projekt. Med de kunskaper och färdigheter som du får under utbildningen ska du lättare kunna orientera dig på scenkonstfältet och driva och utveckla egna scenkonstprojekt.Våra tidigare studenter arbetar idag som regissörer, dramatiker, dramaturger, producenter, kulturkritiker, kulturpolitiker, scenografer, scenarbetare, pedagoger, projektledare m.m. Efter utbildningen har du en fördjupad förståelse för teatermediet och teaterns roll i samhället och goda förutsättningar för att bidra till att utveckla ny scenkonst.
När du ansöker: Läs noggrant igenom anvisningar för ansökan. Du hittar information här: www.sol.lu.se/teater/nasta-antagning/
Kurstillfälle:
vårterminen 2021
Termin:
2
Utbildningsform:
både campus/online
Ort:
Malmö
Studiesätt:
heltid,
dagtid
Kursperiod:
2020-08-31 – 2021-06-06
Behörighet:
Grundläggande samt 30 högskolepoäng eller 1 års arbetslivserfarenhet.
Introduktionsmöte: Torsdagen den 21 januari kl. 10.15 – 15.00
Lärare:
Rikard Loman
Information om ingående delar
- Dramats och teaterns former. En introduktion , 7,5 hp
- Sceniskt berättande , 7,5 hp
- Sceniskt gestaltande , 7,5 hp
- Föreställningsanalys och teaterkritik , 7,5 hp
- Teater genom tiderna , 7,5 hp
- Teater i samhället , 7,5 hp
- Konceptutveckling , 7,5 hp
- Att tala och skriva om teater , 7,5 hp