Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • SVEM42
Fördjupning i språkhistoria på avancerad nivå
Undervisning – höstterminen 2020
Med anledning av regeringens meddelande den 29 maj, att en återgång till campusundervisning är möjlig fr.o.m. 15 juni, gäller följande angående undervisning på HT-fakulteterna under hösten:
- På grund av pågående coronapandemi (covid-19) och de restriktioner som är utfärdade kommer undervisningen för höstens kurser att ha begränsat antal träffar på campus beroende på tillgången på lämpliga lokaler. Till stor del kommer undervisningen att bedrivas på distans. Detaljerad information om vad som gäller för din kurs meddelas nedan.
- I det fall undervisningen ges på campus finns för varje undervisningslokal anvisade in- och utpassager i förhållande till trapphus, korridorer och entréer (in- och utgångar). Tag hänsyn och följ instruktionerna noga. Handsprit ska finnas tillgänglig i alla lärosalar och grupprum.
Var uppmärksam på annorlunda starttider på dina undervisningsmoment. Angivna tider i ditt kursschema gäller.
Kursens innehåll
Kursen utgår från traditionella teorier om språkförändring och de nordiska språkens historia, men även nyare teorier om språkförändring behandlas. Du får läsa och diskutera olika föreslagna lösningar på några språkhistoriska problem, och fördjupar dig sedan i ett specifikt problem.
Kursens placering i din studiegång
Kursen ges inom Masterprogrammet i Språk och språkvetenskap. Kursen ges även som fristående kurs och kan ingå i en generell examen på såväl grundnivå som avancerad nivå.
Programtillhörighet: Ingår i Masterprogram i språk och språkvetenskap, Svenska/Nordiska språk
Kurstillfälle:
höstterminen 2020
Studiesätt:
halvfart,
dagtid
Kursperiod:
2020-11-02 – 2021-01-17
Anmälningskod:
LU-37062
Behörighet:
90 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng i svenska eller nordiska språk, eller i ett annat språkämne, eller lingvistik. En grundkurs i svensk/nordisk språkhistoria ska ha ingått i studierna. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B samt Tisus/Svenska 3 alternativt kandidatnivå i svenska eller nordiska språk eller motsvarande kunskaper.
Lärare:
Lars-Olof Delsing