Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • SVEG13
Hur fungerar texter? Hur kan de användas som ett verktyg, till exempel för att övertyga eller manipulera?
Undervisning – höstterminen 2020
Med anledning av regeringens meddelande den 29 maj, att en återgång till campusundervisning är möjlig fr.o.m. 15 juni, gäller följande angående undervisning på HT-fakulteterna under hösten:
- På grund av pågående coronapandemi (covid-19) och de restriktioner som är utfärdade kommer undervisningen för höstens kurser att ha begränsat antal träffar på campus beroende på tillgången på lämpliga lokaler. Till stor del kommer undervisningen att bedrivas på distans. Detaljerad information om vad som gäller för din kurs meddelas nedan.
- I det fall undervisningen ges på campus finns för varje undervisningslokal anvisade in- och utpassager i förhållande till trapphus, korridorer och entréer (in- och utgångar). Tag hänsyn och följ instruktionerna noga. Handsprit ska finnas tillgänglig i alla lärosalar och grupprum.
Var uppmärksam på annorlunda starttider på dina undervisningsmoment. Angivna tider i ditt kursschema gäller.
Vad innehåller kursen?
I kursen Textkunskap och textanalys får du en introduktion till språkvetenskaplig textanalys och du får träna dig i att beskriva olika texters och genrers språkliga drag med hjälp av textanalytiska verktyg. Du får insikter i vad som gör texter läsbara och begripliga. I kursen tas också funktionella, samhälleliga och politiska aspekter av texter och textbruk upp.
Kursens placering i din studiegång
Kursen kan läsas som fristående kurs. Kursen ingår också som delkurs i Svenska med språkvetenskaplig inriktning: Grundkurs samt som kurs i Språkkonsultprogrammet. Den förutsätter mycket goda kunskaper i grammatik och det är starkt rekommenderat att man läser kursen Svensk grammatik, eller motsvarande kurs, innan man läser denna kurs.
Studieämnet Svenska kan läsas som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp) och kan utgöra huvudområde i en examen på grundnivå (t.ex. Filosofie kandidatexamen 180 hp). Utbildning i studieämnet Svenska finns även på avancerad nivå inom Masterprogrammet i Språk och språkvetenskap.
Programtillhörighet: Ingår i Språkkonsultprogrammet
Kurstillfälle:
höstterminen 2020
Studiesätt:
heltid,
dagtid
Kursperiod:
2020-11-02 – 2020-12-01
Anmälningskod:
LU-36865
Behörighet:
Grundläggande behörighet
Introduktionsmöte: Måndagen den 2 november kl. 9.15 – 12.00
Lärare:
Henrik Rahm
Second Admission Round
Nationell ansökningsomgång
Höstterminen 2025
Sen anmälan
Öppnar 15 juli