Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • RYSA23
Undervisning – höstterminen 2021
Covid-19 fortsätter att påverka våra utbildningar. Undervisning och examination kommer under första hälften av terminen att ske både digitalt och på campus. Från 1 november ligger fler moment på campus – aktuellt schema finns via kurshemsidor och/eller i Canvas.
Under kursens gång studerar du ett urval av vetenskapliga teorier och metodologiska tillvägagångssätt (däribland hermeneutik, narratologi, semiotik och översättningsteori). I ett nästa steg undersöks teoriernas och metodernas tillämpning vid studier inom något av områdena skönlitteratur, dokumentär prosa, kulturhistoria eller översättning.
Som ett led i denna undersökning skriver du ett referat av tre till fyra artiklar inom ett av dessa analysområden, vilket sedan mynnar ut i en forskningsplan där en självständig frågeställning inom valt område definieras. Avslutningsvis skriver du med utgångspunkt i denna forskningsplan en mindre uppsats, vilket förbereder dig inför kandidatuppsatsen.
Hur förhåller sig kursen till ämnets studiegång?
Kursen läses som fristående men utgör i praktiken en delkurs i Ryska: Fortsättningskurs (RYSA20). Tanken med upplägget med fristående delkurser är att du som student skall ha en större valfrihet i hur, när och i vilken takt du vill genomföra dina studier.
Kurstillfälle:
höstterminen 2021
Kursperiod:
2021-08-30 – 2022-01-16
Behörighet:
Grundläggande samt Ryska: Grundkurs (RYSA10 eller RYSA01) eller motsvarande.
Studiesätt:
kvartsfart,
dagtid
Anmälningskod:
LU-36361
Studiesätt:
kvartsfart,
distanskurs
Anmälningskod:
LU-36371
Introduktionsmöte: Måndagen den 30 augusti kl. 13.30 – 15.00
Lärare:
Johanna Lindbladh
Second Admission Round
Nationell ansökningsomgång
Höstterminen 2025
Sen anmälan
Öppnar 15 juli