Kurs
Kurs 7,5 högskolepoäng • NODB15
Undervisning – höstterminen 2020
Med anledning av regeringens meddelande den 29 maj, att en återgång till campusundervisning är möjlig fr.o.m. 15 juni, gäller följande angående undervisning på HT-fakulteterna under hösten:
- På grund av pågående coronapandemi (covid-19) och de restriktioner som är utfärdade kommer undervisningen för höstens kurser att ha begränsat antal träffar på campus beroende på tillgången på lämpliga lokaler. Till stor del kommer undervisningen att bedrivas på distans. Detaljerad information om vad som gäller för din kurs meddelas nedan.
- I det fall undervisningen ges på campus finns för varje undervisningslokal anvisade in- och utpassager i förhållande till trapphus, korridorer och entréer (in- och utgångar). Tag hänsyn och följ instruktionerna noga. Handsprit ska finnas tillgänglig i alla lärosalar och grupprum.
Var uppmärksam på annorlunda starttider på dina undervisningsmoment. Angivna tider i ditt kursschema gäller.
Vad innehåller kursen?
Kursen bygger på kunskaperna från kurserna i Muntlig danska och Skriftlig danska. I den kommunikativa träningen lär du dig att producera mer omfattande muntliga och skriftliga uppgifter som stilistiskt, idiomatiskt och pragmatiskt är anpassade till kontexten. Grammatiska och ortografiska normer behandlas. I den muntliga färdigheten fokuseras prosodiska drag i satser, såsom intonation och rytm, betoning och stöt.
Undervisningen baseras i hög grad på din egen muntliga och skriftliga produktion, där arbetsprocessen med kamratrespons och omarbetningar utifrån retoriska grundbegrepp står i centrum. Du får öva på och lära dig att ta större ansvar i olika kommunikationssituationer, t.ex. som mötesordförande, moderator, sammanfattare, föredragshållare osv.
Vem vänder sig kursen till?
Kursen vänder sig till dig som redan läst Danska: Grundkurs eller motsvarande och vill fördjupa dina kunskaper inom både muntlig och skriftlig danska.
Kursens genomförande
Genom en rad praktiska övningar i skrift och tal förbereder du dig på ett avslutande, mindre fältarbete i Danmark som omfattar en intervju som hålls på danska. Fältarbetet arrangeras på egen hand av dig som student.
Kursens placering i din studiegång
Studieämnet danska kan läsas som fristående kurser från grundkurs till kandidatkurs (1–90 hp) och kan utgöra huvudområde i examen på grundnivå (t.ex. Filosofie kandidatexamen 180 hp).
Kurstillfälle:
höstterminen 2020
Utbildningsform:
både campus/online
Studiesätt:
halvfart,
dagtid
Kursperiod:
2020-08-31 – 2020-10-30
Kursspråk:
danska
Anmälningskod:
LU-33972
Behörighet:
Grundläggande samt NODA13 eller motsvarande, dvs 30 högskolepoäng i danska, vari omfattande kurser i både skriftlig och muntlig färdighet har ingått.
Introduktionsmöte: Tisdagen den 1 september kl. 10.00 – 11.00 i SOL:L201
Lärare:
Lone Koldtoft
Second Admission Round
Nationell ansökningsomgång
Höstterminen 2025
Sen anmälan
Öppnar 15 juli