Skatter i världens språk - ett smakprov från HT-dagarna

Eline Visser, doktorand i allmän språkvetenskap, bjuder på ett smakprov av sin forskning.

– Publicerad den 1 april 2020

En världskarta som visa alla världens språk.

Följ med på en lingvistisk skattjakt runt världen, från Sverige via Amazonas och Australien till Namibia och Öst-Indonesien, där föredragshållaren själv genomför fältarbete om ett hotat språk. Bekanta dig med ljudsystem, ordföljd, att prata om dofter, och hur man räknar på olika språk. Visste du att svenska är lika exotiskt som maori eller navajo?

Läs mer och se föreläsningen här
Skatter i världens språk

Humanist- och teologdagarna är ett årligen återkommande arrangemang med populärvetenskapliga 20-minutersföreläsningar öppna för alla som är nyfikna på humanistisk och teologisk forskning vid Lunds universitet. Skolspåret består av utvalda föreläsningar från HT-dagarnas ordinarie program.

Eline Visser är doktorand i allmän språkvetenskap vid Språk- och litteraturcentrum.