Nybörjarkurser i svenska: 7,5 hp

Höstterminen 2022
Dessa 7,5 hp-kurser på nybörjar- och fortsättningsnivå erbjuds. Kurserna ges på halvfart, dagtid. Länkarna nedan leder till respektive kurshemsida och uppdateras under juni månad med litteraturlista och schema:

SVEH11 - Svenska för studerande med utländsk bakgrund, nivå 1 (ges med start vid terminens början)

SVEH12 - Svenska för studerande med utländsk bakgrund, nivå 2 (ges under andra halvan av terminen)

SVEH13 - Svenska för studerande med utländsk bakgrund, nivå 3 (ges med start vid terminens början)

SVEH14 - Svenska för studerande med utländsk bakgrund, nivå 4 (ges under andra halvan av terminen)

Ansökan till dessa kurser sker via www.antagning.se. Sista dag för anmälan till höstterminer är normalt den 15 april.

Vårterminen 2023
Dessa 7,5 hp-kurser på nybörjar- och fortsättningsnivå erbjuds. Kurserna ges på halvfart, dagtid. Länkarna nedan leder till respektive kurshemsida och uppdateras under december månad med litteraturlista och schema:

Ansökan till dessa kurser sker via www.antagning.se. Observera information om deadline för ansökan som ges på antagningssidorna!

Har du redan läst en hel del svenska tidigare?

Om du har kunskaper i svenska ungefärligen motsvarande B1 eller B2 på den europeiska CEFR/GERS-skalan kanske våra kurser i svenska på högre nybörjarnivåer vara något för dig? Läs mer här!

Lära svenska utanför Lunds universitet

Du kan också lära dig svenska vid andra universitet och högskolor, inom SFI-verksamhet på Komvux eller hos andra utbildningsanordnare.

Kursadministratör
Gunilla Ek-Werner