lunduniversity.lu.se

Centre for Languages and Literature

The Joint Faculties of Humanities and Theology | Lund University

Vad tycker studenterna?

Studenter berättar...

Sofia

Jag hörde faktiskt talas om språkkonsultutbildningen genom facebook. En kompis som studerade programmet tipsade om det med följande ord: "för dig som gillar svenska men som inte vill bli lärare eller journalist." Hon satte ord på mina känslor och jag blev omedelbart intresserad. När jag läste mer om programmet kände jag att jag äntligen hade hittat en utbildning som kunde passa mig! En utbildning där man blir expert på tydlig kommunikation i svenska och där man får jobba med att förbättra folks texter. I mina språknördsögon blir det inte mycket bättre än så.

Nu är jag inne på mitt andra år och är mer än nöjd med mitt val. Jag får lära mig allt som är värt att veta om språk och kommunikation, jag får utveckla mitt skrivande och jag får spendera dagarna med klasskamrater som är precis lika nördiga som jag. Drömmen! Att programmet dessutom finns i Lund, Sveriges (och världens?) bästa studentstad, gör ju inte precis saken sämre. Med andra ord kan jag varmt rekommendera språkkonsultprogrammet till alla språknördar där ute som tycker att detta låter roligt (tro mig, det är det).

Sofia, student på Språkkonsultprogrammet

 

Emelie

Jag har alltid varit ”språktjejen”. Liksom, hon som älskar att skriva och som man alltid kan fråga hur svåra ord stavas. Men jag har aldrig varit det minsta intresserad av att bli journalist, författare eller svensklärare. Efter en period av smärre livskris (”Vad ska jag då jobba med?!”) upptäckte jag språkkonsultprogrammet – och det var som att hitta hem. Utbildningen är en fantastisk kompott av spännande kurser, peppande lärare och praktiska inslag som gör att man får inspiration och erfarenhet av livet utanför klassrummet. I språkkonsultvärlden knyter man dessutom många kontakter och hjälper varandra framåt.

Emelie, student på Språkkonsultprogrammet

Vill du fråga en student?

Kontakta programkoordinatorn för att få mejladress till en student att prata/mejla med.

Kontaktpersoner

Programkoordinator
Kikki Nillasdotter

Studievägledare
Åsa Wikström

Kursexpedition
Gunilla Ek Werner