lu.se

Språk- och litteraturcentrum

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

Nyantagen student

Välkommen till Språk- och litteraturcentrum!

Detta behöver du göra: 

  1. Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se
  2. Registrera dig på kursen/programmet genom Studentportalen student.lu.se (vissa undantag finns)
  3. Gå på introduktionsmötet

1. Studentkonto

När du har blivit antagen så skapas ett konto och en studentidentitet till dig och du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-post-adress som du anmält på www.antagning.se. Tyvärr har vi haft problem med att nå ut till vissa mejladresser, så det kan hända att du inte har fått detta meddelande eller att det har hamnat i skräpposten.

Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se. Behöver du hjälp kan du vända dig till Servicedeskluse. Information om studentkontot hittar du här: lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto. Är du tidigare student så har du redan ett konto, eller så följer du aktiveringsprocessen.

2. Registrera dig på kursen

Du kan registrera dig på vissa utbildningar via Studentportalen. Här finns instruktioner om du behöver. Om du inte hittar din utbildning kan du vända dig till respektive kursadministratör för hjälp.

3. Introduktionsmöte

Hitta tid och plats för ditt introduktionsmöte på kurshemsidan. Om du uteblir från introduktionsmötet utan att meddela oss betraktar vi det som ett återbud till kursen och platsen tilldelas en reserv.

Kurshemsida

På kurshemsidan finns också litteraturlista och schema, och i vissa fall det välkomstbrev som har skickats ut per e-post till alla antagna studenter.

Återbud

Om du vill lämna återbud till kursen/program du är antagen till gör du detta snarast möjligt på: www.antagning.se eller www.universityadmissions.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

Är du istället reservplacerad?

Om du kan erbjudas plats på den kurs du är reservplacerad på så kommer du att kontaktas av studerandeexpeditionen. Du ska bara komma till introduktionsmöte för en kurs om du särskilt kallats till detta.