lu.se

Språk- och litteraturcentrum

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

Bidrag

– samlade 28 författarstudenters starka viljor

Det skrivna ordet kan ge styrka och tröst, skapa opinion och väcka intresse, men också bidra till något så påtagligt som extra resurser till forskningen kring bröstcancer.

Katarina Lidén, som står bakom idén till projektet, hade en tanke att samla studenternas texter i en antologi och att överskottet av försäljningen skulle gå till något välgörande ändamål. BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, var positiv till förslaget och inledde ett samarbete med författarna som nu går andra året på utbildningen. Tjugoåtta studenter på Lunds Universitets Författarskola har bidragit med sina texter för att stödja forskningen kring cancer. Resultatet är den inbundna boken "BIDRAG".

Noveller, essäer, sagor, lyrik, utdrag ur bloggar och självbiografiska texter samsas nu i den tvåhundra sidor tjocka boken. Att ena författarnas starka viljor har inte varit helt enkelt, diskussionerna har varit många. De tjugoåtta textbidragen skiljer sig åt, precis som studenternas åsikter och personligheter. Deras förhoppning är att läsaren ska, förutom att stödja kampen mot bröstcancer, också hitta en ny, intressant författare att följa. Med sitt varierade innehåll är "BIDRAG" en utmärkt presentbok. Det finns något intressant att läsa för alla!

Projektgruppen har arbetat ideellt med att driva tanken vidare, från att vara en vision om att på något sätt kunna bidra till att faktiskt få boken tryckt och klar till årets bokmässa i Göteborg. Allt överskott går oavkortat till BRO.

Vill du veta mer om BRO eller beställa boken "BIDRAG" går du in på: www.bro.org.se

Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta Katarina Lidén, projektledare, k.lidenteliacom eller på tel: 0705-97 29 11.

Passa på att träffa författarna bakom "BIDRAG"
på Bokmässan i Göteborg 23-26 september!
Vi finns i monter F01:42!